Deel dit artikel
-

Amazon investeert miljoenen in ‘Europese Nest’

Amazon en investeerders uit de start-up- en energiesector steken samen 43 miljoen euro in Tado, de Duitse fabrikant van een Nest-achtige slimme thermometer.

Naast de Amerikaanse e-commercereus doen ook E.ON, het Energy Ventures-fonds van Total, Energy Innovation Capital, Inven Capital en Europese Investeringsbank mee. Dit brengt het totaal aan venturecapital op 89 miljoen dollar voor het bedrijf uit München sinds de oprichting in 2011.

Tado zou vernuftiger in elkaar steken dan Nest. Het praat niet enkel met de verwarming maar ook de ketels en, als nodig, digitaal met een van de veertigduizend aangesloten installateurs en servicebedrijven.

Het nieuw aangetrokken geld wordt gebruikt om bestaande producten te verbeteren en nieuwe producten te maken. De focus van de onderneming ligt op verwarming, service en energiemanagement.

“We zijn ervan overtuigd dat binnenkort elk gebouw intelligent zal worden verwarmd en gekoeld. Dit is precies het juiste moment om kapitaal aan te trekken en het te gebruiken om ons te positioneren als de nummer één in deze snelgroeiende markt,” zegt CEO Toon Bouten. Hij was eerder de topman van het Duitee uitgeefconcern Tomorrow Focus.

Amazon is het eerste bedrijf uit de internetsector dat investeert in Tado. Het is niet de eerste keer dat het in een hardwarefabrikant participeert. Eerder stapte het bijvoorbeeld in deurbelmaker Ring, een start-up die het uiteindelijk kocht voor een miljard dollar. En ook kocht het Blink, de maker van kleine beveiligingsvideocamera’s.

Het Duitse systeem werkt met de Home-assistanten van Amazon, Apple en Google.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond