Deel dit artikel
-

Amazon komt op eBay terrein

Amazon.com biedt nu alleen gebruikte goederen aan wanneer het zelf ook de nieuwe producten verkoopt, maar dit gaat veranderen, zegt een analist van US Bancorp. Afgelopen weekeinde was er een bijeenkomst met investeerder waarop plannen voor uitbreiding van het veilinggedeelte ontvouwd werden. Amazon zou er de concurrentie met eBay mee gaan openen.

Gebruikte goederen waren in het vierde kwartaal van vorig jaar goed voor vijftien procent van de orders, aldus Amazon in zijn jaarverslag . Het overtrof de verwachtingen van het bedrijf, dat de marktplaats in november 2000 is gestart.

Safa Rashtchy, analist bij US Bancorp Piper Jaffray, was op een bijeenkomst in Seattle, waar Amazon de plannen besprak met een aantal bankiers. Tegenover Cnet vertelde hij over het voornemen van Amazon om de afdeling Marketplace en Services uit te breiden. Als onderdeel van de plannen heeft Amazon een overeenkomst gesloten met Circuit City, dat het electronicabedrijf de mogelijkheid geeft om zijn eigen producten op de Amazon-site aan te bieden naast die van de e-tailer zelf.

Het voordeel van het huidige systeem dat Amazon gebruikt om mensen gebruikte artikelen aan te laten bieden, is dat het in zijn database al een productbeschrijving heeft. Dat maakt het een kleine moeite om ook gebruikte artikelen aan te bieden. In de nieuwe opzet dienen klanten zelf hun productomschrijving te maken, aldus Rashtchy.

Amazon wil zelf geen commentaar geven op de uitlatingen van analist Rashtchy. Ook eBay.com , dat met de voorgestelde nieuwe marktplaats van Amazon een sterke concurrent krijgt, onthoudt zich van commentaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Nathan Skwortsow

Als dit echt zo is, dan is dat het begin van het einde voor Amazon.com. Waarom denk het #1 online warenhuis ineens ook de #1 online veiling te zijn? Laat ze liever oppassen voor hun eigen concurrentie (BN.com, Buy.com) in plaats van een nieuw front te openen. Immers, Amazon.com heeft het geld niet om op twee fronten te vechten en doet zo afbreuk aan haar naam. Waar staat Amazon.com voor? Juist. Geen veiling. Ik hoop dat Bezos deze fout niet zal maken en zich niet laat verleiden door zijn aandeelhouders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond