Deel dit artikel
-

Amazon opent eerste Europese hub luchtvracht

Amazon heeft op luchthaven Leipzig-Halle zijn eerste Europese luchtvrachtcentrum in bedrijf genomen. Er worden pakketjes overgeladen naar andere vliegtuigen en naar vrachtwagens.

Op de luchthaven boven de westelijke grens met Tsjechië (landkaart) huurt Amazon 20.000 m2 ruimte voor opslag en overslag.

Leipzig-Halle wordt onderdeel van Amazons internationale netwerk van luchthavenhubs. Die fungeren op hun beurt als knooppunt voor vervoer over de weg. Luchtvervoer wordt ingezet om grotere volumes sneller van het ene naar het andere magazijn, en daarna de klant, te brengen. Het is de zevende luchtbestemming die Amazon dit jaar in zijn netwerk opneemt. De meesten bevinden zich in de VS.

De Duitse luchthaven wordt de standplaats van twee Amazon Air-vliegtuigen. Twee Boeing 737-800’s, gehuurd van GE Capital Aviation Services, zijn de werkpaarden voor het bulkvervoer. Ze maken deel uit van een vloot van zeventig toestellen van de e-commercegigant.

Amazon spreekt over ‘het eerste regionale centrum in Europa’. Dat doet vermoeden dat er meer kunnen komen, maar daarover worden geen uitspraken gedaan.

In het voorjaar van 2016 was er al sprake van dat Amazon in Duitsland een luchthaven wilde uitbaten. Toen was er sprake van de aanschaf van een locatie nabij Frankfurt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond