Deel dit artikel
-

Amazon opent elektronicawinkel

Amazon.com opent een elektronicawinkel waar het kabeltjes, schijfjes en andere accessoires voor elektronica aanbiedt.

Onder het merk AmazonBasics opent het Amerikaanse bedrijf een nieuwe pui. De producten zijn vooralsnog enkel in de VS beschikbaar. Amazon spreekt de intentie uit de winkel in het buitenland beschikbaar te willen maken.

Amazon koopt de goedkope items directe bij de fabrikant en omzeilt bewust de tussenhandel. De inkoopkracht en internationale schaal waarop het werk staat deze werkwijze toe. Hiermee hoopt het concurrerend te kunnen handelen.

Het aanbod van deze specialistische webwinkel is nog klein, maar het bedrijf zegt het aanbod gestaag uit te zullen breiden op basis van klantvraag.

Eerder dit jaar werd bekend dat Amazon onder de merknaam Pinzon huishoudelijke artikelen verkoopt.

Foto: orijinal (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

schijfje

Schijfjes in de elektronica ? Is dit een grappige vertalingsfout uit het Engels ofzo ?

Boemboem

Door de tussenhandel uit te schakelen komt het hopelijk ten goede aan de prijs voor de consument. Hopelijk gaat men niet voor meer winst per product nu ze daar de mogelijkheid voor krijgen. Een gevolg wat wel dreigt te gaan komen is dat de retailketens de fabrikanten gaan boycotten omdat ze nooit meer de goedkoopste kunnen zijn. Een mediamarkt bijv zal echt geen producten in de schappen leggen als dezelfde fabrikant dit elders goedkoper gaat aanbieden. Gevolg hiervan is weer dat fabrikanten toch even achter hun oren krabben daar ze zo toch flink wat afzet missen. Dus ik zie dit nog niet 1,2,3 gebeuren zoals het nu voorgeschetst wordt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond