Deel dit artikel
-

Amazon UK met kopen op afbetaling

Amazon biedt zijn klanten in Engeland de mogelijkheid om geld te lenen voor nieuwe aankopen. De rente voor kopen op afbetaling, want daar gaat het om, ligt tegen de zeventien procent.

De financieringsoptie Pay Monthly, want zo is de dienst neutraal-vriendelijk bestempeld, is beschikbaar voor aankopen van vierhonderd Pond of duurder. Klanten die de aankoopsom niet in een keer kunnen ophoesten, mogen hierbij hun aanschaf afbetalen over een periode van een, twee of drie jaar.

De lening wordt niet met Amazon aangegaan maar met Hitachi Personal Finance, onderdeel van Hitachi Capital. Dat is een instantie die onder toezicht staat van de autoriteit voor de financiële markt.

Dit financieringsmodel is oud en zeer gebruikelijk op de postordermarkt en wordt daarom door bijvoorbeeld Wehkamp ook al decennia aangeboden door zusterbedrijf Lacent.

Gespreid betalen is nuttig voor kopers die geen grote eenmalige aankoopbedragen kunnen of willen betalen. Het kan anderzijds ook tot overconsumptie leiden, consumenten die te hoge schuldenlasten op zich nemen tegen hoge rentepercentages.

Foto: Jake Stimpson (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Eigenlijk is het grootste nieuws dat men daar nu pas mee begint. Inderdaad een oud maar bewezen succesvolle wijze van marktbenadering. Ik moet er wel bij zeggen dat de glorietijden van consumptief krediet al een tijdje achter ons liggen (vooral eind jaren ’90 tot aan het begin van de financiële crisis in 2008), maar er is weer ruimte, de inkooprente is laag en de spread is ruim, toch zeker met 17%. Volop ruimte voor risico-management dus.Gaat dit een succes worden? Zeker weten, zelfs met 17% rente.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond