Deel dit artikel
-

Amazon verdient geen cent aan zijn tablets

Amazon verdient geen cent met zijn Kindle tablets. Dat heeft CEO Jeff Bezos tegenover de BBC toegegeven. “We verkopen de tablets tegen kostprijs”.

Terwijl Apple veertig procent verdient op zijn duurste iPad modellen, neemt Amazon genoegen met aankopen die met de Kindle worden gedaan. “Wij willen geld verdienen als mensen onze spullen gebruiken, niet wanneer ze die kopen. Het gaat erom dat je een relatie met je klant opbouwt.”

Volgens Bezos kopen gebruikers steeds meer elektronische boeken en lezen zij gemiddeld vier keer meer dan in het verleden.

Voorheen wilde Bezos nooit iets zeggen over de winstgevendheid van zijn tablets.

Amazon heeft veel succes met zijn Kindle Fire tablets die op de Amerikaanse markt een gevaarlijke concurrent voor Apples iPad is gebleken. Daarnaast levert Amazon e-ink leesapparaten, waaronder de Kindle e-reader en de Kindle Papertwhite.

Deel dit bericht

2 Reacties

Folkert Ringnalda

Bezos is één van de meest succesvolle internet-ondernemers , zo’n beetje uitvinder van e-commerce en stond aan de wieg van cloud computing en cloud services. Dankzij hem is Amazon nog steeds een zwaargewicht (daar waar concurrenten (bijv. Barnes) genoegen moeten nemen met een bijrol). Die weet heus wel waar die mee bezig is!

Marcel

Denk dat dit voor de consument alleen des temeer een reden is om een Kindle te kopen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond