Deel dit artikel
-

Amazon.de met afstand de grootste webshop

Amazon is in Duitsland inmiddels het allergrootste e-commercebedrijf en groeit sneller dan de concurrentie. Ook hier blijkt, dat een paar hele grote bedrijven het merendeel van de e-commercemarkt in handen hebben.

Dat blijkt uit een onderzoek van EHI Retail Institute en Statista. Zij onderzochten hoe Nederlands buurmarkt zich in 2011 ontwikkelde ten opzichte van het jaar ervoor en zien een groeiversnelling voor de Amerikaanse wereldpartij. De enige andere grote e-commercepartij in de top tien is Apple.

De omzet van Amazon in Duitsland groeide in 2011 met bijna de helft. Dat is aanzienlijk meer dan de kleine tien procent die nummer twee, Otto, in dat jaar won. Het wrange is dat de nummer drie, Neckermann, net failliet is verklaard en verder geen rol van betekenis meer kan spelen.

Amazon is in zijn eentje groter dan de andere negen toptienleden bij elkaar.

De onderzoekers rekenen voor dat de bedrijven in deze top tien samen goed zijn voor 8,1 miljard euro omzet. Dat is 32 procent van de totale e-commercemarkt in Duitsland.

Dat beeld is ook herkenbaar in Nederland. Uit cijfers van de Twinkle 100 komt naar voren dat ook hier de groten steeds groter worden. De grootste shops hier boekten in 2011 een gezamenlijke omzet van 7,1 miljard euro. Vergeleken met 2010 was dat een stijging van vijftien procent. Alle winkels die buiten die toplijst vallen, hadden samen ‘slechts’ twee miljard euro te verdelen.

Foto: domeniconicola (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond