Deel dit artikel
-

Amerikaans bedrijfsleven bundelt krachten voor internetprivacy

Grote internetbedrijven als America Online , Microsoft en RealNetworks hebben hun krachten gebundeld om het Privacy Partnership 2000 te lanceren. Dit is een campagne, opgezet om het publiek te informeren over privacyzaken op het internet. De twaalf deelnemende bedrijven zullen meer dan 300.000 dollar aan online advertentieruimte ter beschikking stellen. Ze zullen ook zesentwintig grote advertenties in Amerikaanse landelijke kranten plaatsen.

De initiatiefnemer van de campagne, het bedrijf TRUSTe dat gespecialiseerd is in privacyzaken op het internet, vond het nodig dat zo'n voorlichtingscampagne kwam. Volgens TRUSTe weten Internetgebruikers niet hoe ze hun privacy en persoonlijke gegevens moeten en kunnen beschermen op het internet. Daar moet dit programma verandering in brengen.
De campagne druist in tegen het beeld dat vele Internetmagnaten al enkele jaren scheppen: het beeld dat de privacy van de consument simpelweg niet meer bestaat op het web.

Ondanks de belangstelling die bedrijven hebben voor privacyzaken, had de initiatiefnemer het dan ook moeilijk om alle neuzen van de betrokkenen in een richting te krijgen. De meningen waren te verdeeld over de aanpak van de campagnes en de richtlijnen. De problemen lijken nu opgelost en TRUSTe hoopt dat deze campagne tot een betere bescherming van de privacy van internetters zal leiden.

Niet alleen het Amerikaanse bedrijfsleven probeert het publiek voor te lichten over privacy op het internet. Ook de Amerikaanse regering heeft een wet aangenomen die de privacy van de burgers moet beschermen. De Amerikaanse overheid heeft richtlijnen opgesteld voor het verzamelen van gegevens van burgers. De overheid moet op de site aangeven dat ze gegevens verzamelt. De regering is bang dat door het collecteren van persoonlijke data van de Amerikanen op de websites van de verschillende overheidsinstanties de privacy van de burgers in het geding komt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond