Deel dit artikel
-

Amerikaanse pioniers over 2010 (3): Ron Conway

‘Angel invester’ Ron Conway waarschuwde in het najaar van 2008 in een e-mail zijn ceo’s dat zij zich schrap moesten zetten voor ‘overleven tot de omstandigheden veranderen’. In april 1999 had Conway dezelfde e-mail verstuurd. “Ik hoefde geen woord te veranderen.” Conway stond aan de wieg van Ask Jeeves, Google, PayPal, Digg, Facebook, Twitter en Hunch.

Wat is het advies voor 2010?
"Ja, de omstandigheden zijn significant veranderd. Ik ben zeer optimistisch over de markt. De economie is nu gezond genoeg dat bedrijven moeten gaan nadenken over uitbreiding en een agressievere benadering van de markt."

Is mobiel dan het speerpunt?
"Beslist. Dat is het meest directe apparaat dat je in handen kunt krijgen. Mensen zullen hun mobiel steeds meer als hun primaire computer gebruiken. We hebben ongeveer tien mobiele bedrijven in onze portefeuille. We zijn goed vertegenwoordigd in mobiel."

De meeste opkomende bedrijfjes kijken voor hun verdiensten niet verder dan advertenties. Zit daar nog toekomst in?
"Absoluut. Advertenties zullen altijd de grootste bron van inkomsten zijn in de interneteconomie."

En gaan Facebook en Twitter nu geld verdienen?
"Facebook zet al honderden miljoenen dollars om. Twitter zal het uitstekend doen als het eenmaal beslist welke richting het op wil. Het is verstandig dat het nu daarvoor de tijd neemt. Ik geloof absoluut dat Twitter meer dan een miljard dollar waard is. Er zijn wel dertig manieren om met Twitter geld te verdienen. Waarom kunnen mensen niet meer geduld hebben? Bij de eerste presentaties van alle bedrijven waarin we hebben geïnvesteerd, werd helemaal niet ingegaan op inkomstenbronnen. Het kostte Google ook jaren om een verdienmodel te ontwikkelen."

Deel dit bericht

1 Reactie

Mathew

Iemand die 2 keer exact goed en ruim van tevoren waarschuwde dat er moeilijke tijden aankwamen, geloof ik graag wanneer hij zegt dat de verwachtingen voor 2010 heel positief zijn. Een gezond, gelukkig en succesvol 2010!May the force be with you. 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond