Deel dit artikel
-

Amerikaanse senaat bekritiseert platenindustrie

De Amerikaanse Senaat gaat zich bemoeien met de online muziekindustrie. In een hoorzitting klaagde de juridische commissie van de Senaat dat de platenindustrie niet hard genoeg werkt om online distributie van muziek mogelijk te maken. Dit bericht The Wall Street Journal .

Hoofd van de commissie Orrin Hatch vond het opmerkelijk toevallig dat drie grote platenmaatschappijen een overeenkomst hadden gesloten over online muziekdistributie, net in de week dat de hoorzitting plaatsvindt. "Moet ik soms elke week een hoorziting houden?", aldus Hatch. Volgens de senator doet de platenindustrie er gewoonlijk maanden over om tot overeenstemming te komen.

Eerder deze week sloten EMI , AOL/Time Warner en Bertelsmann een overeenkomst met RealNetworks . Via haar site MusicNet.com kan Realnetworks in de toekomst online muziek van de drie platenmaatschappijen tegen betaling aan gaan bieden. Napster , voor een deel eigendom van het Duitse Bertelsmann, zou ook in de deal betrokken zijn.

Tijdens de hoorzitting werden ook enkele muziekanten aan het woord gelaten, waaronder Alanis Morisette en Don Henley. Zij klaagden over het feit dat muziekanten steeds vaker buitengesloten worden van gesprekken over muziek via internet. Internetbedrijven en muziekhandelaren zeiden bezorgd te zijn over de privacy van online kopers. Volgens hen eisen nagenoeg alle grote platenbazen de gegevens van online kopers van muziek, en ontkennen niet dat zij die kopers direct zullen gaan benaderen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond