Deel dit artikel
-

Amerikanen kopen meer online

Amerikanen hebben in de maand november 8,8 miljard dollar uitgegeven online – het online boeken van reizen niet meegeteld. In november vorig jaar was dat 19 procent minder, te weten 7,4 miljard dollar. Dat blijkt uit een rapport van Goldman Sachs, Harris Interactive en Nielsen/Netratings.

Uit het onderzoek dat werd gehouden onder duizend respondenten blijkt verder dat volwassenen het meest aan apparatuur uitgaven. Daaraan spendeerden  voor een  totaalbedrag van 1,5 miljard dollar in november 2004. Dat beeld wordt ook bevestigd door Amazon. Dat wist onlangs te melden dat er door het online warenhuis gedurende het kerstseizoen voor het eerst meer electronica verkocht zal worden dan boeken.

Spelletjes in de videogames-categorie, waaronder hardware en software, waren met 1 miljard dollar goed voor een tweede plaats,  gevolgd soor video's en dvd's, goed voor 882 miljoen dollar, zo blijkt uit het onderzoek.
Boeken en muziek bezetten met 621 miljoen en 481 miljoen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats.

In november werd omdat de feestdagen ook in de Verenigde Staten weer bijna voor de deur staan relatief gezien trouwens veel geld uitegeven aan spelletjes/video games, video's/dvd's en muziek. Spelletjes/video games category lieten over het afgelopen jaar een groei zien van 43 procent, terwijl de categorie video's/dvd's en muziek een stijging lieten zien van 39 en 32 procent.

“We zijn erg optimistisch over de kerstaankopen. Het lijkt erop dat steeds meer Amerikanen hun kerstinkopen via internet doen en dat is bemoedigend,” verklaarde Netratings-analist Heather Dougherty tegenover Reuters. Analisten houden er rekening mee dat consumenten in 2004 meer online zullen uitgeven bij het doen van kersinkopen dan in voorgaande jaren.

Tegen eind november zei 17 procent  van de ondervraagde conusmenten dat ze al klaar waren met hun kerstinkopen, 36 procent van die consumenten zei ook online te hebben gekocht omdat de prijzen online lager zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond