Deel dit artikel
-

Amsterdam krijgt Europese Academie voor Nieuwe Media

Amsterdam krijgt een vestiging van de nieuwe Europese Webland Academie. Dit opleidingsinstituut is een initiatief van de bedrijven Lost Boys, Two Tango Net en Room with a View, en moet de behoefte aan kennis van nieuwe media voeden. In september 2000 begint het eerste collegejaar.

Naast Amsterdam krijgt ook Barcelona een vestiging van de European Academy for New Media and Internet, zoals de volledige naam luidt. De voorbereidingen starten deze maand. In 2001 volgen twee nu nog onbekende lokaties. De academie gaat één- en tweejarige opleidingen, workshops en seminars verzorgen. Studenten zullen onder begeleiding van persoonlijke coaches werken, die zelf in werkzaam zijn in de Nieuwe Media.

De academie is een particulier initiatief, wat betekent dat de deelnemende partners ook opleidingsplaatsen voor hun personeel kunnen afnemen.

Two Tango Net, met vestigingen in Amsterdam en San Francisco, staat onder leiding van Maria Boon. Zij was de afgelopen jaren betrokken bij de oprichting van het Internettak van Achmea.

A Room with a View is het samenwerkingsverband van Hans Vervoorn, Jan Peter van Doorn en Paul Schweitzer. Vervoorn was jarenlang directielid van het opleidingsinstituut SRM. Van Doorn komt van Benjamens, Van Doorn-Euro RSCG, Schweitzer was directeur/eigenaar van TBWA/Campaign Company.

Deel dit bericht

4 Reacties

ing. G.F. Hofma QE

Graag zou ik gaan deelnemen aan een opleiding van de nieuwe academie voor Nieuwe Media. Kunt u dit s.v.p. doormailen naar de intiatiefnemers. Of een adres van hun aan mij doorgeven. Bij voorbaat dank, Met vriendelijke groeten, Frits Hofma

Ank

Same here… wil graag meer weten…! Hoe kom ik aan info?? Groet!

Chris

Heeft de genoemde academie iets te maken met de opleiding Nieuwe Media aan de UvA?

Matthijs Lek

Geachte heren/dames, Erg geinteresseerd ben ik in deze nieuwe opleiding. Vandaar dat ik via deze weg met u in contact wil komen.Is er een telefoon nummer en/of mail adres waarop ik u kan benaderen? Met vriendelijke groeten,Matthijs Lek

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond