Deel dit artikel
-

Amsterdammers krijgen goedkoop meer opslagruimte

“We geven je thuis meer vierkante meters als je SpaceBoxx je spullen laat opslaan”. Ondernemer Peter-Jan Hulsebosch richt zich met zijn start-up op bewoners van grootstedelijke gebieden die goedkoop én makkelijk extra opslagruimte zoeken.

Het concept is eenvoudig: geef de consument opslagdozen van 52 liter, verhuur die voor 4 euro per maand en stal de dozen bij een bekend opslagbedrijf. Dat is City Box in dit geval. De klant hoeft niet een complete ‘kluis’ te huren, maar betaalt per opgeslagen doos. De dozen komen van BeeBoxx, Hulsebosch’ andere bedrijf.

Een elektrisch busje haalt de dozen bij de gebruiker thuis op en brengt ze ter opslag weg. Op SpaceBoxx’ app is te zien in welke doos welke spullen zitten. Wie iets uit die doos nodig heeft, betaalt een tientje om een of meerdere items uit de opslag te halen en binnen vier uur te laten bezorgen.

SpaceBoxx combineert de offline wereld van opslagkasten, -kluizen en -loodsen met online bereik, klantenwerving en procesgang.

De onderneming is vandaag van start gegaan in Amsterdam. “Het potentieel in Amsterdam alleen al schat ik op enkele honderdduizenden mensen. Nu de nieuwe financiering rond is, kan ik de andere grote steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Nijmegen beginnen”, aldus oprichter Hulsebosch.

Technisch gezien is Spaceboxx onderdeel van BeeBoxx. Tot de investeerders daarin behoren onder meer serie-ondernemers Marc Schröder en Michiel Muller (Tango, Route Mobiel, FAshiolista). Nieuwe investeerders zijn liedjesschrijver John Ewbank en internetondernemers Maarten Beucker Andreae (TTY) en Marijn Muijser (Booking.com).

Een reguliere BeeBoxx kost twee euro, wie er een maand micro-opslag bij City Box bijneemt betaalt het dubbele. Genoemde partners zijn op hun respectievelijke sites al begonnen met de promities. “Online zijn we gisteren met AdWords-campagnes begonnen om de resultaten met de verschillende trefwoorden te onderzoeken.”

Hulsebosch had geen haast om het nieuwe bedrijf te lanceren, maar van een zekere urgentie was wel sprake. In juli 2014 lanceerde bedrijvenbouwer Rocket Internet in Londen het bedrijf SpaceWays. Dat doet precies hetzelfde als SpaceBoxx. Het verschil is dat SpaceWays niet in Nederland actief is. Nog niet, want Rocket-bedrijven worden doorgaans na een relatief korte opstartperiode snel uitgerold naar andere landen. Nederland staat vrijwel altijd ergens bovenaan alle uitrolschema’s.

“We hebben het first mover advantage”, aldus de ondernemer die launching partners vond in The Student Hotel Group (huisvesting studenten), Perfect Housing (huisvesting expats) en Hans Kok (makelaar woonboten).

Dozen- en opslaghuurders kunnen via de app en site met anderen delen welke spullen in de dozen zitten. Op termijn wil Hulzebosch daar verhuur- of verkoopopties aan gaan verbinden. Te denken valt aan, bijvoorbeeld, ski’s of verzamelingen boeken, die de eigenaar op Peerby of Marktplaats kan aanbieden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Casper

Bestond dit niet ook al bij de Nyenrode startup 123opslaan.nl? Het lijkt dat dergelijke services snel overwaaien uit Amerika op plekken waar de shurgard’s etc minder actief zijn.

Sander

In Amerika bestaat dit alweer een redelijke tijd. O.a. makespace.com

rik

In US bestaat er ook iets als PODS (portable on demand storage) waarbij de storage voor je deur komt te staan. Als ik 1, 2,3 of 4 verhuisdozen niet in mn huis kwijt zou kunnen zou ik het denk ik (letterlijk) onder mn bed proppen…maar misschien verschil ik daarin van de massa…;)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond