Deel dit artikel
-

Ancestry.com pleegt Zweedse overname

Met de overname van Genline.se doet het beursgenoteerde Ancestry.com zijn eerste buitenlandse expansiestap.

Voor 6,7 miljoen dollar kopen de Amerikanen alle uitstaande aandelen van Genline. Het bedrijf was al actief op de Zweedse markt met Ancestry.se, maar vindt een overname nodig om zich stevig te vestigen op de noordelijke markt.

Het Zweedse bedrijf heeft een vrij unieke dataset, wat de overname aantrekkelijk maakte voor Ancestry.com. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zetten Mormonen uit Amerika alle kerkelijke archieven over geboortes en sterftes tussen 1500 en 1860 op microfilm. Die data gingen naar hun eigen archieven, maar er bleef een kopie in Zweden. Genline kocht een aangevulde kopie van die data in zette ze online.

De Zweedse site heeft 17.000 betalende leden. Zij gebruiken de data overwegend om genealogie uit te oefenen, stamboomonderzoek. De 26 miljoen Zweedse pagina’s worden toegevoegd aan de 1,7 miljard profielen en 17 miljoen stambomen van Ancestry.com. Het bedrijf heeft 1,2 miljoen betalende gebruikers.

Ancestry.com is actief in Amerika, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk, Zweden, Australië en China. Het bedrijf ging in 2009 naar de beurs en haalde daarmee 100 miljoen dollar op.

Ancestry.com sprak met het Nederlandse Zooof.com over een overname, maar dat bedrijf kwam uiteindelijk in handen van de concurrent, MyHeritage.com uit Israël. opa

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond