Deel dit artikel
-

Ook op Android: ‘Waar zijn mijn sleutels?’

Een miljard mobiele telefoons met Android krijgen binnenkort een functie waarmee je je bijvoorbeeld je sleutels of portemonnee met een druk op een knop kunt terugvinden.

Het gaat om een uitbreiding van, in het Nederlands, ‘Vind mijn Apparaat‘. Dat is een functie waarmee een gebruiker via een computer zijn Android-telefoon kan terugvinden. Op de landkaart staat de locatie vermeld en met een druk op de knop laat je een geluidssignaal afgaan.

De uitbreiding houdt in, dat de ‘zoekfunctie’ ook gaat werken via Bluetooth. Praktisch gezien betekent dat het volgende. Aan je sleutelbos hang je een kleine tracker of in de portemonnee wordt een Bluetooth-pasje toegevoegd. Nadat die met de telefoon zijn gekoppeld, gaat met een druk op de telefoon een geluidsalarm af waarmee de sleutels over portemonnee zich melden.

Het bijzondere zit echter in het feit, dat de Bluetooth-verbindingen via álle Android-telefoons kunnen lopen. Dus: als iemand zijn portemonnee op een kantoor laat liggen en vertrekt, kan hij die traceren via de telefoon van iemand anders die nabij de portemonnee is. Die datacommunicatie verloopt anoniem. De trackingfunctie in Android staat bij iedereen standaard aan.

Met deze ontwikkeling volgt Google een initiatief dat Apple al vier jaar in bedrijf heeft. De systemen zijn niet compatibel.

De nieuwe Android-functie gaat wordt vandaag uitgerold. Eerst in de VS en Canada, daarna rolt Google het uit naar de rest van de wereld.

De eerste leveranciers van Bluetooth hardware-extensies staan al opgelijnd. Onder hen: Pebblebee en Chipolo en later dit jaar Eufy, Jio en Motorola.

Foto: NOAA Photo Library (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond