Deel dit artikel
-

ANP neemt meerderheidsbelang in Sitecast.nl

Het ANP heeft een belang van 51 procent genomen in Eyeballs, het bedrijf achter de content-syndicator Sitecast.nl. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Het ANP had sinds de oprichting in februari vorig jaar een strategische alliantie met de syndicator. Het persbureau is een van de belangrijkste contentleveranciers van Sitecast, dat is ontwikkeld door OOiPtech en Veritate Technologies .

Volgens Kees van Mourik van OoiPtech lag een concreet meerderheidsbelang van het ANP voor de hand. "Voor het ANP is dit echt een belangrijk project, voor ons was het meer een showcase. Het is hun markt, zij kunnen Sitecast ook beter verkopen", aldus Van Mourik.

Met Sitecast.nl kunnen webmasters actuele content op de eigen site plaatsen zonder dat hiervoor software hoeft te worden geïnstalleerd. De content wordt automatisch ververst door het plaatsen van enkele regels code in de webpagina. Naar eigen zeggen bedient Sitecast momenteel meer dan 1.500 websites. Naast gratis content biedt Sitecast.nl exploitanten uit de onderkant van de markt de mogelijkheid om tegen betaling de Sitecast.nl content in eigen huisstijl te plaatsen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond