Deel dit artikel
-

AOL boekt kwartaalwinst na afstoten door Warner

Internetbedrijf AOL heeft het vierde kwartaal winst weten te boeken, na een verlies in dezelfde periode van het voorgaand jaar. Het afgelopen kwartaal werd AOL in december door Time Warner formeel uit het concern gelicht.

De maanden oktober tot en met december wist AOL ondanks een tegenvallende advertentiemarkt, een nettowinst te boeken van 1,4 miljoen dollar, de eerste twee maanden nog als onderdeel van mediagigant Time Warner, de laatste maand op eigen benen. In het vierde kwartaal van 2008 boete het bedrijf nog een verlies van 1,96 miljard dollar.

De winst werd geboekt ondanks een afname in abonnees voor AOL als internet service provider. De particuliere abonnees daalden met 27 procent in het vierde kwartaal. Geen goed teken. De omzet uit display advertising daalde met 3 procent naar 176,4 miljoen dollar. Omzet uit search daalde met 19 procent. De totale omzet daalde met 17 procent naar 809,7 miljoen dollar.

Na de beslissing van Time Warner om AOL naar de beurs te brengen, liet AOL weten als zelfstandig beursgenoteerd de pijlen te richten op de groei van de webdiensten en de online advertentiemarkt.

Als gevolg van deze transformatie, als bedrijf dat zich richt op de online advertentiemarkt, besloot de online uitgever begin dit jaar de Europese kantoren te sluiten. Het bedrijf voert een grondige reorganisatie uit om kosten te besparen. Eenderde van de banen sneuvelt. Ook in 2009 werd er al flink in het personeelsbestand gesneden.

Time Warner wist het vierde kwartaal af te sluiten met winst, 627 miljoen dollar. In 2008 kwam het bedrijf in het vierde kwartaal nog uit op een verlies van 16 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond