Deel dit artikel
-

AOL sorteert al je mail

De gevleugelde woorden You’ve Got Mail! krijgen een nieuwe betekenis. America Online lanceert begin 2013 een nieuwe online mailaggregator Alto, die Gmail, Yahoo Mail, AOL Mail en Apple Mail samenbrengt.

Een mailabonnement bij AOL is niet eens nodig. Inloggen kan als je gebruik maakt van een van de bovengenoemde maildiensten. Het samenbrengen van mailaccounts is niet bijzonder, maar AOL voegt er een automatische sorteermogelijkheid aan toe die Stacks heet. Deze sorteert mails op basis van afzender, kopregels en inhoud. Mails die vaak terugkeren en ongeopend blijven (nieuwsbrieven) komen uiteindelijk onderaan de lijst te staan.

Ook brengt het automatisch mails samen die foto’s of bijlagen bevatten en er is een onderdeel genaamd Social Notifications, met berichten van Facebook en Twitter die eveneens worden gesorteerd.

Vooralsnog is er geen verdienmodel voor AOL Alto, al is het denkbaar dat op termijn advertenties worden getoond. Op dit moment is de dienst beperkt beschikbaar voor een selecte groep gebruikers. Vanaf volgend jaar kan iedereen gratis gebruikmaken van de dienst. Versies voor tablets en smartphones komen eraan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond