Deel dit artikel
-

‘AOL wil TechCrunch inlijven’ (Update)

AOL voert gesprekken om techblog TechCrunch over te nemen. De Amerikaanse provider annex uitgever kocht in 2005 al Weblogs.inc, bekend van onder meer de site Engadget.

Zowel The Wall Street Journal als GigaOM brengen het nieuws naar buiten op basis van anonieme bronnen. TechCrunch en AOL hullen zich nog in stilzwijgen.

AOL en TechCrunch zouden volgens The Wall Street Journal enkele jaren geleden al in gesprek zijn geweest over een eventuele overname. Dat de deal dit keer wel zou doorgaan is nog niet 100 procent zeker.

Het past in de trend waarbij internet- en contentbedrijven samenwerkingen aangaan om meer gebruikers en adverteerders te trekken door een veelvoud aan artikelen te publiceren over populaire onderwerpen. AOL trok de laatste tijd veel schrijvers aan om meer eigen en lokaal nieuws te creëren. Daarnaast plaatst AOL content passend bij een bepaald onderwerp of trefwoord waar een adverteerder interesse in heeft.

AOL topman liet onlangs nog weten dat zijn bedrijf invloedrijke techblogs in de gaten hield en dat er meer dingen op ‘techgebied zouden gebeuren’.

Update

Inmiddels heeft Michael Arrington de verkoop van TechCrunch aan AOL bevestigd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Joost S

Volgens mij is dat Robert Scoble en niet Michael Arrington

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond