Deel dit artikel
-

Apple blaast podcast nieuw leven in

De postcast is nagenoeg vergeten, maar Apple blaast het fenomeen nieuw leven in. Gisteren verscheen een losse podcast-applicatie voor iPhone en iPad.

De app bevat een doorzoekbare catalogus en een afspeelfunctie die het uiterlijk van een taperecorder heeft gekregen. In de Nederlandse versie staan onder meer de radiokomedie Geluid Loopt van Chris Bajema en Jan Jaap van der Wal klaar, evenals comedy van BBC Radio 4.

De podcastfunctionaliteit was reeds aanwezig in iTunes en de ingebouwde audiospeler van Apple, maar is dus nu uitgebreid. Zo is er ook een redeem-knop ontdekt, wat er op zou kunnen wijzen dat geld kan worden gevraagd voor podcasts.

Podcasts waren enkele jaren terug een ware rage, maar die is grotendeels ingezakt. In Nederland heeft Buma/Stemra de markt grotendeels stilgelegd door radiostations die muziek gebruiken voor de podcasts nieuwe betalingsvoorwaarden op te leggen. Zo betaalde Radio 538 eerst jaarlijks 240 euro per podcast, waarna 1 cent per download werd gerekend. Nu de zender die kosten doorberekent, heeft Radio 538 nog maar 18.000 podcast-luisteraars over.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond