Deel dit artikel
-

Apple bombardeert Flipboard tot iPad-app van 2010

Flipboard, de iPad-app die links verzamelt van sociale netwerk-feeds en content van andere sites om tot een gepersonaliseerd, sociaal tijdschrift voor de iPad te komen, mag zichzelf iPad-app van het jaar noemen.

De populaire applicatie Flipboard toont ook content van vrienden, van bronnen waarop de gebruiker zelf niet geabonneerd is. Flipboard wist binnen twee dagen na de lancering op te klimmen naar de meest gedownloadde nieuws-applicatie voor alle landen waar de tablet beschikbaar is. Het bedrijf achter de applicatie maakte eerder nog bekend Ellerdale over te hebben genomen, de startup van de Nederlandse Arthur van Hoff, dat gebruik maakt van een semantische analyse op meerdere real-time datastromen.

Apple zet aan het einde van het jaar meerdere apps in het voetlicht. Osmos is de populairste iPad game van het jaar, Flipboard, naast de hoofdwinnaar, de meest populaire iPad app van het jaar. Voor de iPhone is Hipstamatic de app van het jaar en Plants Vs. Zombies de meest populaire iPhone game van het jaar.

Apple waagt zich aan meer overzichtslijstjes. Voor zowel iPhone-apps als iPad-apps, werden verschillende top 10-lijstjes aangemaakt.

De tien populairste betaalde iPad-apps zijn Pages, GoodReader for iPad, Numbers, Angry Birds HD, Keynote, Glee Karaoke, WolframAlpha, Pinball HD, Friendly for Facebook en Star Walk for iPad.

De top tien gratis iPad-apps zijn iBooks, Pandora Radio, Netflix, Google Mobile App, Solitaire, Movies by Flixster – with Rotten Tomatoes, IMDb Movies & TV, Kindle, Google Earth en Virtuoso Piano Free 2 HD.

Zowel in het lijstje voor de beste betaalde iPad-apps, als de beste gratis iPad-apps, komen geen magazines voor. Voor de verschillende landen stelde Apple voor verschillende categorieën nog een lijstjes op. Zo zijn er bijvoorbeeld de categorieën ‘houdt contact’, ‘muziek maken’, ‘games met vrienden’ en ‘op afstand werken’.

In categorie ‘nieuws en tijdschriften in Nederland staan onder meer de volgende iPad-apps: De Telegraaf HD, NRC Handelsblad, AutoWeek Magazine, De Telegraaf krant, RTL Nieuws en The Iconist Intl. Een overzicht van andere categorieën voor Nederland is in iTunes te vinden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond