Deel dit artikel
-

Apple boos over gekraakte iPhones

Apple heeft een pittig persbericht rondgestuurd. Daarin staat dat alle mensen die hun iPhones hebben gekraakt binnenkort een niet-werkend stukje metaal hebben in handen hebben.

In het persbericht schrijft Apple geschockeerd te zijn over de vele consumenten die de iPhone hebben gekocht en deze vervolgens hebben gekraakt zodat ze de telefoon kunnen gebruiken met andere netwerken dan alleen die van AT&T.

"Veel van de ongeautoriseerde iPhone-kraakprogramma's die beschikbaar zijn op het internet veroorzaken blijvende schade aan de software van de iPhone waardoor de gemodificeerde iPhone permanent onbruikbaar wordt wanneer een toekomstige update van de iPhone-software wordt geïnstalleerd," is te lezen in het persbericht.

Apple gaat proberen om alle gekraakte iPhones door middel van één update onklaar te maken. Het is dus Apple die blijvende schade toebrengt aan de iPhone en niet de kraaksoftware die alleen maar de firmware aanpast zodat deze niet de Simlock gebruikt.

Apple zegt dat het voor het einde van deze week met een update komt. De iPhone-kraakbeweging bereidt zich al voor om de nieuwe versie van de firmware zo snel mogelijk te kraken.

Foto door: 2 litros > raimundo illanes' (CC)

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Kris

Wederom een goeie marketing actie van Apple, ben benieuwd hoeveelgratis media aandacht ze nog gaan krijgen.

Joost

Tsjonge, wat zeurt Apple hierover zeg. Je betaald als consument toch voor dat stukje metaal. Dan mag je als consument toch zelf wel weten wat je er verder mee doet. Mag je straks ook geen linux op een Mac instaleren omdat dit 'schade aan de apple software' brengt?

Don van Riet Mgt Cons ICT

Kleinzielig van Apple, een volwassen bedrijf dat kennelijk niet professioneel kan reageren. Als je de mobiele wereld met zijn (gekraakte) SIM-locks binnenkomt moet je weten wat je daar te wachten staat. Anders kan je daar maar beter wegblijven of zelfs terugkeren naar de hun vertrouwde wereld waarin Apple MAC-hardware alleen met Apple MAC-software functioneerde…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond