Deel dit artikel
-

‘Apple wil deel productie iPhones naar India verplaatsen’

Apple overweegt een deel van de productie van iPhones van China naar India te verplaatsen in de komende vijf jaar. Het zou gaan om een vijfde van de totale productie. De waarde daarvan wordt geschat op 40 miljard dollar.

Volgens de Economic Times hebben er al diverse gesprekken plaatsgevonden met regeringsleiders, onder wie premier Narendra Modi.

Apple heeft geen groot marktaandeel in India, hooguit 2 tot 3 procent. Slechts een deel van de productie zou dan ook bestemd zijn voor de lokale markt. De rest is bedoeld voor export. India zou de exportmarkt verder willen stimuleren. De exportmarkt voor smartphones ij India bedraagt nu zo’n 3 miljard dollar. Uitbreiding daarvan zou goed zijn voor de werkgelegenheid.

Apple zou zich ook minder afhankelijk willen maken van China. De recente handelsoorlog tussen de VS en China zit het bedrijf niet lekker, en de concentratie van de productie in China bleek een groot nadeel tijdens de corona-uitbraak. De fabrieken van onder meer Foxconn lagen wekenlang stil.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond