Deel dit artikel
-

Apple lanceert nieuwe iPad voor onderwijsmarkt

Apple heeft zojuist in Chicago een speciale 9,7 inch iPad voor het onderwijs aangekondigd. Deze wordt geleverd met nieuwe versies van Pages, Numbers en Keynote en ondersteunt Apple Pencil.

Apple Pencil werkte tot voor kort alleen met de duurdere iPad Pro. Ook beschikt de iPad over TouchID, een HD FaceTime camera en zelfs GPS voor navigatie bij het duurdere model. Afgezien van de nieuwe functionaliteit, verschilt de iPad qua vormgeving niet van eerdere versies.

De iPad kost in de VS 329 dollar (scholen betalen 299 dollar) en is deze week al te koop. In Nederland gaat de iPad minimaal 359 euro kosten (met 32 GB en alleen met Wifi) en 449 euro met GPS/4G. Smart Covers voor iPad zijn verkrijgbaar voor 39 euro in houtskoolgrijs, middernachtblauw, wit en rozenkwarts. De Apple Pencil kost nog altijd 99 euro.

In de App Store zijn al zo’n 200.000 apps voor  het onderwijs te verkrijgen. Vanaf nu kunnen leraren met Pages ook digitale boeken voor hun leerlingen samenstellen.

‘Iedereen is creatief’ heet een nieuw, gratis lesprogramma van Apple waarmee leerkrachten voor elk vak tekenen, muziek, film of fotografie makkelijk in hun bestaande leerplan kunnen opnemen. Met Apple Schoolwerk kunnen leerkrachten taken aanmaken of de voortgang van leerlingen bijhouden. Schoolwerk is gebaseerd op de Klaslokaal-app van Apple.

Apple stelt verder gratis 200 GB iCloud-opslag voor leerkrachten en leerlingen beschikbaar.

Het zal wel geen toeval zijn dat Google en Acer daags voor de aankondiging van Apple een eerste tablet met Chrome OS hebben gepresenteerd voor de onderwijsmarkt.

De 9,7 inch Chromebook Tab 10 wordt in mei uitgebracht, terwijl de Chromebook Tab 10 in april al in Amerikaanse winkels ligt voor 329 dollar.

Het is de eerste tablet met Chrome OS. Tot nu toe werd Chrome OS alleen voor laptops gebruikt.

Foto via The Verge

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond