Deel dit artikel
-

Apple haalt uit naar Android met rechtszaak tegen HTC

Apple wil een rechtszaak aanspannen tegen HTC vanwege het schenden van patenten. Hiermee lijkt de hardwarefabrikant de iPhone-concurrent uit te willen schakelen met een juridische strijd. De rechtszaak tegen HTC richt zich voornamelijk op de Android-toestellen.

De aanklacht behelst 20 patenten van Apple die allemaal te maken hebben met de user interface van de iPhone, de onderliggende architectuur en de hardware.

In een persbericht laat Steve Jobs, CEO bij Apple weten niet stil te willen blijven zitten terwijl ‘de concurrentie er vandoor gaat met de gepatenteerde innovaties’. "We hebben besloten daar wat tegen te doen." Volgens Jobs is concurrentie gezond, maar moeten andere partijen hun eigen technologie ontwikkelen en niet uitvindingen van Apple stelen.

HTC is de fabrikant van meerdere Android-toestellen, waaronder de Nexus One. Met het touchscreeen hebben de Android-toestellen wel wat weg van de iPhone. Het lijkt er dan ook op dat Apple met deze klacht de aanval op Android opent.

In de klacht worden de verschillende Android-telefoons van HTC als de belangrijkste producten genoemd die de patenten schenden. In het persbericht daarentegen wordt met geen woord over Google of Android gerept.

Nokia bevindt zich momenteel ook al in een wedstrijdje juridisch touwtrekken met Apple. De Finse telefoonfabrikant klaagde Apple aan voor het schenden van patenten. Nokia diende daarnaast een klacht in bij de internationale handelscommissie. Apple ging in de tegenaanval door te stellen dat de concurrerende telefoonfabrikant 13 octrooien illegaal gebruikt en eist een importverbod in de Verenigde Staten voor de Nokia-telefoons.

Bron foto: Bjorn Elvind (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Stijn Veeger

Is er een verband dat wij vandaag een gratis Nexus One hebben gekregen van Google…? Serieus, vanmorgen kreeg ik een email van Google Android team dat ik een gratis Nexus One krijg omdat onze tv gids android app goed gedownload is… Met mij duizenden andere ontwikkelaars! Lijkt wel of ze de Nexus One snel nog wegggeven…:) Ik ben er iig blij mee! Stijn Veegerwww.androidtvgids.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond