Deel dit artikel
-

Apple presenteert netwerk voor streaming media

Tijdens de deze week gehouden Macworld Expo lanceerde Steve Jobs hoogst persoonlijk Quick Time TV, een netwerk voor streaming media. QTV, verklaarde Jobs, zal als eerste kwalitatief hoogwaardige video en audio op Internet brengen. Apple levert de techniek in de vorm van het softwareprogramma Quick Time 4 en provider Akamai verzorgt de distributie via 900 servers in 15 landen.

Voor de inhoud van het netwerk wordt streaming video en audio geleverd door de nieuwe intercasters ABC News, Disney, Virgin Radio en Rolling Stone. Deze sluiten zich aan bij deelnemers als BBC World, Fox, HBO en The Weather Channel.

De software – QuickTime 4 Player – kan gratis worden gedownload via Apple en is zowel voor gebruikers van Macintosh als Windows toegankelijk. Programma's van QTV kunnen kosteloos worden bekeken.

Met de première van het netwerk gaat Apple de competitie aan met streaming media pionier RealNetworks en Microsoft. Laatgenoemd bedrijf kan ook op het gebied personal computers weerwerk van Apple verwachten. De iMac, die voor een enorme opleving zorgde, krijgt een vervolg in de lancering van een draagbare versie, iBook – wederom een fraai gesitileerd en onderkoeld ontwerp dat voor 1600 dollar en in diverse kleuren op de markt wordt gebracht. Ongewtijfeld zal iBook weer talloze gebruikers van Windows laten overstappen.
Bronnen:
ZDNet InternetNews

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond