Deel dit artikel
-

Recordomzet voor Apple door Macs en diensten

Apple boekte een recordomzet in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van 64,7 miljard dollar en een winst van 12,6 miljard. Opmerkelijk, want er waren nauwelijks nieuwe producten in de periode.

Volgens topman Tim Cook hebben vooral Macs en diensten bijgedragen aan het goede resultaat. Vergeleken met vorig jaar verdiende Apple minder aan de iPhone, zelfs 20 procent. Dat komt ook omdat er dit jaar geen nieuwe iPhones waren in september. De iPhone 12 werd pas deze maand aangekondigd.

De iPhone was niettemin goed voor 26,4 miljard dollar omzet, diensten deden 14,5 miljard, Macs iets meer dan 9 miljard, Apple Watches en accessoires 7,8 miljard en iPads 6,7 miljard.

Apple realiseert 59 procent van zijn totale omzet buiten de VS.

Apple meldt al geruime tijd niet meer hoeveel iPhones het verkoopt. Above Avalon schat dat inmiddels een op de acht wereldburgers een iPhone heeft.

Apple zelf liet in januari weten dat er in ieder geval 1,5 miljard actieve Apple-apparaten in gebruik zijn. Daarvan heeft het merendeel een iPhone.

Volgens Above Avalon komen er jaarlijks nog steeds 20 tot 30 miljoen nieuwe iPhone-gebruikers bij.

De verwachting is dat Apple in november zijn eerste MacBook met eigen chiptechnologie aankondigt. Een sterke aanwijzing hiervoor is dat de nieuwe versie van macOS (Big Sur) nog wordt achtergehouden. Deze week verscheen voor ontwikkelaars al een volgende versie van Big Sur.

Vrijdag begint Apple in elk geval met de verkoop van dienstenbundels. In plaats van zich te abonneren op Apple Music en Apple Arcade, kunnen gebruikers een universeel lidmaatschap afsluiten. Hoe hoger de prijs, hoe meer diensten inbegrepen zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond