Deel dit artikel
-

Apple sluit 2020 af met recordomzet

Apple boekte in het vierde kwartaal een recordomzet van 111,4 miljard dollar, 21 procent meer dan een jaar geleden. 64 procent van de omzet kwam van buiten de VS. De nettowinst steeg van 22,2 naar 28,7 miljard dollar.

De iPhone was alleen al goed voor 64,5 miljard dollar omzet. Mac deed 8,6 miljard en iPads 8,4. Wearables (horloges etc) brachten 12,9 miljard op en diensten 15,7 miljard (pdf).

De VS zijn nog steeds de belangrijkste markt voor Apple met 46,1 miljard dollar omzet. Europa is tweede met 27,2 miljard. Op afstand volgt China met 21,3 miljard.

Apple heeft dus weinig last ondervonden van de vertraging van de productie van de iPhone 12. Deze kwam weken later op de markt dan de bedoeling was. Ook de winkelsluitingen wereldwijd als gevolg van corona hebben geen grote invloed gehad.

In een interview met Reuters liet CEO Tim Cook nog weten dat er wereldwijd 1 miljard iPhones worden gebruikt.

Apple verschaft weinig details over sommige productcategorieën zoals de populaire AirPods oortjes. Met een marktaandeel van vijftig procent en niet kinderachtige prijzen moet het bedrijf daaraan stevig verdienen. De totale markt voor Bluetooth headsets groeide met 90 procent. Omgerekend gaat het om 300 miljoen stuks.

Een dezer dagen werd bekend dat Apple veteraan Dan Riccio een nieuwe rol krijgt binnen het bedrijf. Hij gaat leiding geven aan een mysterieus nieuw project. Dat zou de langverwachte iCar kunnen zijn of de VR en AR headsets waarover al langer wordt gesproken.

Riccio leidde onder meer het nieuwe M1 chipproject. John Ternus neemt zijn taken over.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond