Deel dit artikel
-

‘Apple sloopt aansluitpoorten in nieuwe MacBook Air’

Apple zou van plan zijn om zijn volgende generatie MacBook Air flink platter te maken, maar dan wel ten koste van aansluitpoorten. Sterker nog: op een na gaan ze allemaal verdwijnen.

De nieuwe 12 inch MacBook Air wordt naar verluidt een stuk platter dan de huidige 11 en 13 inch MacBook Air. In de breedte wordt hij iets smaller. Om dat te bereiken wordt nog iets van fysieke trackpad afgeschaafd. De SD-lezer gaat er ook uit, net als de USB- en Mini Display-poorten.

Die worden vervangen door een enkele aansluiting voor USB Type-C, een kleinere USB-variant. Deze poort zou dan kunnen worden gebruikt om monitoren aan te sluiten, maar ook om de laptop op te laden. De huidige MagSafe-aansluiting zou daarmee dus ook verdwijnen.

Dat wil zeggen, als alle geruchten kloppen, want de veranderingen hebben ogenschijnlijk aardig wat nadelen: ter overbrugging naar nieuwe randapparaten zijn weer verloopstekkers nodig, en de Type-C poort kan dan niet tegelijk worden gebruikt voor opladen en bijvoorbeeld internetten via een Ethernetkabel.

De site 9to5Mac waarschuwt dat Apple regelmatig nieuwe ontwerpen uitprobeert, maar ze niet hoeft te introduceren. Ook is niet duidelijk of ook alle MacBook Airs op deze wijze worden aangepast.

Deel dit bericht

2 Reacties

Stefan

Als Apple dit gaat doorvoeren zal dit waarschijnlijk ten nadele zijn voor hun omzetten. Persoonlijk vind ik 2 USB aansluitingen al weinig op de huidige Macbook Air..

Stefan

omzetten = omzet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond