Deel dit artikel
-

Apple: tien miljoen verkochte muziektracks

Apple meldt dat het vier maanden na de start van iTunes Musicstore tien miljoen muziektracks heeft verkocht. De animo onder kopers is nauwelijks afgenomen. Per week gaan er gemiddeld 500 duizend tracks over de toonbank.

Eind dit jaar wordt iTunes Musicstore beschikbaar voor Windows, zo meldt Apple . Wanneer de muziekwinkel ook in Europa gelanceerd wordt meldde Apple niet.

Eind april lanceerde Apple de iTunes Musicstore. Het verschil met bestaande online muziekwinkels waar de grote platenmaatschappijen hun muziek verkochten, was dat Apple de muziek per track te koop aanbood (voor 0,99 dollar). Daarnaast waren er weinig beperkingen op muziek die via Apple iTunes was gekocht, de tracks zijn te branden op een cd of te verplaatsen naar een MP3-speler. Deze opzet sloeg aan, ook ander sites die muziek gingen verkopen omarmden het model van verkoop per track en veel vrijheid voor de consument om zelf te bepalen wat hij met de muziek doet.

Binnen een week na de lancering van iTunes Musicstore meldde Apple dat het 1 miljoen tracks had verkocht. Na zestien dagen waren dit er twee miljoen en op 23 juni, na twee maanden, stond de teller op 5 miljoen stuks .

Met de tien miljoen stuks die Apple nu verkocht heeft ligt het gemiddelde over de eerste twee maanden van het bestaan van iTunes Musicstore op dezelfde hoogte als het gemiddeld aantal verkochte tracks over de daaropvolgende twee maanden. Gemiddeld verkoopt Apple nu 500 duizend tracks per week.

"Legaal tien miljoen songs via internet verkopen in krap vier maanden tijd is een historische mijlpaal voor de muziekindustrie, muzikanten en muziekliefhebbers", aldus Steve Jobs, ceo van Apple, in een verklaring.

Gelijktijdig met de bekendmaking van de cijfers voor de iTunes Musicstore meldde Apple ook dat het een nieuwe iPod-speler op de markt brengt met een harde schijf van 40GB groot.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond