Deel dit artikel
-

‘Apple wil tv-fabrikant Loewe’ (update)

Apple zou plannen hebben om de Duitse tv-fabrikant Loewe over te nemen. Een besluit zou nog voor 18 mei genomen moeten worden. Apple zou 87,3 miljoen euro willen bieden voor het bedrijf, zo meldt AppleInsider. Loewe zelf ontkent de geruchten.

Met een ferm ‘überhaupt nichts dran’ heeft Loewe de geruchten zojuist tegenover persbureau DPA ontkend. Het doorgaans goed ingelichte AppleInsider meldt echter opvallend veel details, waaronder een biedprijs die net boven de aandelenkoers ligt.

Loewe bestaat al sinds 1929 en heeft 1000 werknemers in vijftig landen. Naast design televisies ontwikkelt het bedrijf uit Kronach ook audiosetjes. In Amsterdam heeft de onderneming een showroom aan de Stadhouderskade, grappig genoeg op steenworp afstand van het hoofdkantoor van Apple Nederland aan het Leidseplein.

De aankoop zou niet geheel onlogisch zijn. Loewe ontwikkelt al veel apparatuur voor de koppeling van Apple technologie, zoals iPads. Naast iPhone docks verkoopt Loewe zogenoemde AirSpeakers, die ook in de Apple Stores worden aangeboden. In de televisiemarkt zou Apple zich als premium merk kunnen positioneren naast het Deense Bang & Olufsen. Het minimalistische design sluit aan op veel Apple-producten.

Dit jaar moet er een eerste televisietoestel van Apple verschijnen. Lange tijd was dat niet meer dan een gerucht, maar inmiddels heeft de topman van Foxconn, de fabrikant van onder meer iPads, onthuld dat de productie binnenkort van start zal gaan. De schermen zouden afkomstig zijn van Sharp, maar alle andere technologie komt van Apple. Zo zou onder meer de Siri’s spraakherkenningstechnologie zijn ingebouwd.

Loewe en Sharp werken al langere tijd samen. Sharp is voor 28,83 procent aandeelhouder van Loewe en maker van harde schijven LaCie 11,27 procent. Het Duitse bedrijf is op dit moment verliesgevend, vorig jaar werd 10,5 miljoen euro verlies geleden op een omzet van 274,3 miljoen euro.

Een overweging van Apple om Loewe aan te kopen zou kunnen zijn om versneld de televisiemarkt op te kunnen. Daar zal Apple wel weer moeten opboksen tegen zijn oude rivaal Samsung, die ook al televisies heeft met spraak- en handgebaarherkenning.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond