Deel dit artikel
-

Appleman stapt op bij bestuur Google

Arthur Levinson, topman bij Apple, blijft niet aan in het bestuur van Google. Er werd geen reden van vertrek gegeven. Eerder stapte Googles Eric Schmidt op bij Apple wegens belangenverstrengeling.

Google en Apple deelde tot voor kort elkaars topmannen in de betreffende besturen. Sinds Google zich in het vaarwater van Apple begeeft met het mobiele besturingssysteem Android en Chrome OS, lijkt die situatie niet meer houdbaar.

De mededingingsautoriteit in de Verenigde Staten is al een onderzoek gestart naar de banden tussen de twee bedrijven. Smidt stapte om deze reden eerder al op. De autoriteit ging door met het onderzoek of de functie van Levinson in het bestuur van Google, in strijd is met de antitrustwetgeving.

Levinson krijgt in de aankondiging van zijn vertrek enkel complimenten mee. Het waarom van zijn vertrek lijkt duidelijk, maar wordt in het bericht niet vrijgegeven. Hij heeft vijf jaar in het bestuur van concurrent Google gezeten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Eylard Wurpel

… Sinds Google zich in het vaarwater van Google begeeft met het mobiele besturingssysteem Android en Chrome OS, lijkt die situatie niet meer houdbaar…  @Jannemiek: Volgens mij is de tweede Google Apple

Jannemiek Starkenburg - Emerce

@Eylard Daar heb je helemaal gelijk in!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond