Deel dit artikel
-

Apps bekroond in co-creatietraject Essent

SnApp is door de klanten van Essent gekroond als winnende app in een co-creatietraject. De app geeft op een eenvoudige manier inzicht in het elektriciteitsverbruik. Door je smartphone steeds een kwartslag te draaien zie je heel eenvoudig je verbruik op dat moment en je verbruik in de tijd, per dag, week of maand.

In de pilot kregen ontwikkelaars toegang tot de verbruiksgegevens van consumenten via het apparaat Mijnmeter van Xemex. Dit kastje kan om de tien seconden elektriciteitsdata uit de slimme meter uitlezen. Deze data werden vervolgens verstuurd naar het Connect-platform van Tendril. Daar hadden de ontwikkelaars op een veilige manier toegang tot de data, om zo originele apps te kunnen bouwen.

Uiteindelijk zijn vijf apps getest door klanten. Aan de hand van hun feedback in een forum verbeterden de ontwikkelaars hun energieapplicaties.

Essent zegt ernaar te streven consumenten slimme energieoplossingen te bieden die inzicht geven in energieverbruik en zo de grip op de energierekening te kunnen vergroten.

Met dit uitgangspunt bracht Essent al eerder drie apps uit, namelijk die voor de Verbruiksmanager en de E-thermostaat, en de E-rijden-app.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond