Deel dit artikel
-

‘Arme’ start-ups toch naar The Next Web

Ze hebben amper geld, maar dankzij een initiatief op berichtensysteem Twitter kan anderhalf dozijn start-ups tóch naar The Next Web-conferentie.

Vandaag werden de winnaars bekend van een ad hoc georganiseerde competitie voor start-ups die komende donderdag en vrijdag naar The Next Web willen.

Op eigen kracht hadden initiatieven als Tweetburner, WeColumn en Viddix nooit naar het congres kunnen gaan. Maar door deel te nemen aan een webcompetitie krijgen ze toch de mogelijkheid collega-ondernemers en investeerders te ontmoeten in Amsterdam eind deze week.

De competitie ontstond als gevolg van een conversatie op Twitter. Het idee was dat bedrijven geld in een virtuele pot konden leggen om een starter te sponsoren met een entreekaart.

"Er is ruim 4.000 euro opgehaald. De bedragen zijn ook daadwerkelijk gestort", aldus Lucien Burm.

Sponsor Marco Derksen gaf enkel een sponsorbedrag aan een start-up uit de omgeving van Arnhem. Sponsor Ayman van Bregt stelde enkel sponsorgeld voor een Rotterdamse onderneming beschikbaar, en Kennisnet voor 2 onderwijsgerelateerde bedrijfjes.

Aangezien de vraag naar start-up-kaarten groter was dan het aantal beschikbare kaarten werd er een competitie georganiseerd. Media-ondernemer Erwin Blom legde uit: "Het is gelukt om een stapel kaarten bij elkaar te brengen voor Nederlandse startups. Maar die moeten er natuurlijk wel wat voor doen. Wat dan? Heel simpel eigenlijk. Maak een video van maximaal 3 minuten waarin je je verhaal vertelt. Leg uit wat je startup doet en waarom dat interessant is en voor wie."

Vierentwintig bedrijven schoten een video, 1.113 internetters brachten een stem uit.

De ingezonden video’s zijn hier, in de rechtermarge van de pagina, terug te kijken.

Deel dit bericht

9 Reacties

Ayman van Bregt

Helaas is die R'damse startup er niet gekomen maar ik was zo onder de indruk van de mannen van Tweetburner dat ik hun min of meer buiten de wedstrijd om met een kaart heb gesponsord.

Ralph

Ayman als sugar daddy lol. Wil je Media Plaza (lees mijzelf) ook sponsoren?

Ayman van Breg

@Ralph Ik had je al gemaild over iets met sponsoring toch? Heb alleen nog geen reactie… en sugardaddy euhhh, everybody deserves a change, heb jij ook gekregen toch?

Rene Groupier

Lees ik dit goed….? Wat is dit een kleinburgerlijk, potsierlijk getrut! Geld inzamelen om arme (sic!, wie is dat niet als ie begint?) beginnende ondernemers naar een peperduur feestje te laten kunnen gaan. En dan met een of andere eer strijken in alle blogs, fora van ict hotemetoten. Zum kotzen, werkelijk. Wat een oubolligheid in plaats van progressiviteit. Is die Blom al opa soms?

Ayman van Bregt

@ReneWat een flauwe reactie zeg… wees blij dat sommige mensen belangeloos iets doen voor een ander, zouden we wat vaker mogen doen in deze maatschappij en omdat ongevraagd mijn naam nu op het internet circuleert ben ik ook zeker opeens op exposure uit? Dan stop ik mijn geld wel ergens anders in… en als je iets tegen Blom hebt, zeg dat dan tegen hem gewoon ipv hier andere mensen ook te demotiveren op zoals je het zelf zegt exposure te zoeken "in alle blogs, fora van ict hotemetoten". Ik was er juist niet op uit, maar aangezien dingen snel gaan en makkelijk open liggen moet je je er soms aan over geven en ben je zelf niet meer aan het sturen… Stemmingmakerij om niets vind ik…

Bob Jansen

Dit is gewoon een geweldige actie geweest. Op deze manier startups de kans bieden op een event aanwezig te zijn waar veel mensen uit het wereldje aanwezig zijn, mensen die je anders niet snel zal ontmoeten. Wij zijn erg blij dat we aan de competitie mee hebben kunnen doen, daarnaast via de competitie van iemand een kaart te krijgen is geweldig. Wij hebben er in ieder geval zin in en zijn daarom onze dank verschuldigd aan alle mensen die met euros sponsoren om wel naar The Next Web te kunnen. Als ik kan sponsor ik volgend jaar mee, alle inleg (groot en klein) helpt mee.

Rene Groupier

Er is groot nieuws voor de leden van de web 2.0 sekte, al of niet gesubsidieerd met een aalmoes en dure feestjes bezoekend. Alweer een geweldige actie. Men kan zich nu als startup onderscheiden middels een t-shirt. Jawel, waarmee men kan laten zien dat men een internet ondernemer is. Ja, het is echt, het is serieus…n.b. Helemaal niets tegen Blom, wel tegen het holle geklets.

Martin van der Kroon

Ik vind het een geweldig initiatief. Ik weet niet of ik er zelf gebruik van zou willen maken, dat hangt denk ik af van het soort bedrijf dat ik zou hebben.Een mooi stukje sociaal in een steeds meer veramerikaniserend(nieuw woord) Nederland. @ Rene Volgens mij heeft iemand te veel tijd op Gamespy en in IRC kanalen doorgebracht. Als je wilt kan ik kijken of ik een gratis semester overtuigend schrijven voor je kan regelen, zodat 'minderwaardig' ook echt minderwaardig overkomt. – Nuff Said – (Excuses aan iedereen inclusief Emerce, dit waren de enige woorden die ik vuil zal maken 'off-topic')

Rene Groupier

Martin, voel jij je misschien aangesproken…? Volgens mij heb jij stiekem een t-shirt aangeschaft. Ze hebben ook bijbehorende petjes! Enfin, we zien je er vast wel mee lopen komende zomer. Dank voor je excuses, mien jong.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond