Deel dit artikel
-

Arthur van Hoffs Jaunt krijgt 27 miljoen dollar

Jaunt, het bedrijf van onder meer de in Silicon Valley woonachtige Nederlander Arthur van Hoff, krijgt 27,8 miljoen financiering voor verdere ontwikkeling van zijn cameratechnologie. Jaunt heeft een camera met enorm veel lenzen waarmee Virtual Reality opnamen zijn te maken, beter bekend als ‘immersive 3D’.

Het apparaat bevat twaalf camera’s in de rondte en twee die omhoog wijzen. Samen kunnen ze de gehele omgeving filmen, behalve de ruimte direct onder het apparaat. Met name Hollywood heeft interesse voor de realistische 360 graden films.

Jaunt is in de belangstelling gekomen doordat Facebook eerder dit jaar voor 2 miljard dollar Oculus VR overnam, een helm voor VR-beelden.

De nieuwe financieringsronde wordt geleid door Google Ventures. Tot de financiers behoort onder meer BSkyB, dat nog eens 400.000 dollar in het Californische bedrijf pompt, na 350.000 dollar in december 2013.

Van Hoff is CTO van de onderneming en was ooit een van de ontwikkelaars van Java, voordat hij Marimba opzette. Dat bedrijf werd voor 240 miljoen dollar gekocht. Ook een volgende startup Strangeberry werd overgenomen. Van Hoff was tot 2012 CTO van Flipboard. Daarnaast is hij techinvesteerder.

Van Hoff in het midden

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond