Deel dit artikel
-

Asana wil naar de beurs

Asana, een bedrijf dat werken op afstand faciliteert, wil naar de beurs in de VS. De onderneming van een mede-oprichter van Facebook Dustin Moskovitz wordt op zeker vijf miljard dollar gewaardeerd.

Documenten ingediend bij de beurswaakhond SEC laten de intenties zien. De beursgang moet plaatsvinden via een zogeheten ‘direct listing’. Dat houdt in dat er geen extra kapitaal wordt opgehaald bij een nieuwe, veelal institutionele investeerders. Het zijn de zittende aandeelhouders die hun effecten verkopen.

De financiële documenten laten zien dat Asana in het eerste kwartaal van 2020 een omzet realiseerde van 48 miljoen dollar. Het verlies in die periode bedroeg 36 miljoen dollar. Een jaar eerder was de omzet 28 miljoen en het verlies vijftien miljoen.

De 1,2 miljoen abonnees van Asana gebruiken het voor projectmanagement en workflowbeheer. Het systeem is ontwikkeld om samenwerken in teams zo gestroomdlijnd als mogelijk te laten plaatsvinden. Moskovitz (foto) concurreert met bedrijven als Basecamp, Atlassian en Smartsheet.

Foto: Web Summit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond