Deel dit artikel
-

Ask Jeeves heeft plannen voor eigen Firefox-browser

Zoekmachine Ask Jeeves en de Mozilla Foundation zijn in gesprek over een mogelijke samenwerking. Mozilla geeft Ask Jeeves een eigen browser en Jeeves zal in ruil hun desktop zoektechnologie doneren aan de open-source group.

Vorige maand besprak Ask Jeeves met Mozilla hoe de open-source groep hen kon helpen met het ontwikkelen van producten gebaseerd op Mozilla’s technologie.

De besproken samenwerking kan beide bedrijven bevoordelen. Mozilla’s browsers, inclusief Firefox, blijven achter bij Microsoft’s Internet Explorer en in de zoekmachine-race staat Ask Jeeves tegenover de veel sterkere tegenstander Google.

Een derde onderwerp besproken tijdens de ontmoeting was het samenvoegen van Mozilla’s Extensible User Interface Language (XUL) met Ask Jeeves Octopus content-aggregatie applicatie. Behalve een eigen Jeeves-browser denkt het bedrijf ook na over specifieke Ask Jeeves plug-ins voor Firefox.

De mogelijkheid van een Ask Jeeves-browser wijst er mogelijk op dat Google iets dergelijks van plan is. Google Search is gebundeld met Firefox en Google heeft recent een aantal ex-Mozilla werknemers aangenomen.

Mozilla bevestigde tegenover Cnet de ontmoeting met Ask Jeeves maar wilde geen commentaar geven op de reden van de ontmoeting. Vorige week kocht Ask Jeeves het bedrijf achter Bloglines, een populaire op het web gebaseerde rss-reader.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond