Deel dit artikel
-

Assurantiebedrijven in de clinch over domeinnaam

Assurantietussenpersoon Topzeker mag niet langer het adres Topzeker.nl gebruiken. Rivaal Top Verzekering eiste een verbod bij de Alkmaarse rechter.

De Top Groep bestaat al sinds 1990, maar pas in 2010 is de vennootschap onder firma Top Verzekeringen opgericht die onder meer de domeinnaam Topgroep.eu gebruikt. In juni 2011 is Topzeker BV uit Heiloo de domeinnaam Topzeker.nl gaan hanteren. Met als motto: Alles in één met Topzeker verzekeringen en hypotheken. Onder de namen ‘Topzeker Verzekeringen’ en ‘Topzeker Hypotheken’ wordt een totaalpakket aan financiële dienstverlening aangeboden.

Dat mocht niet van de rivaal uit Limmen, die grotendeels in dezelfde regio opereert. Het bedrijf zou inbreuk maken op de reeds langere tijd gebruikte handelsnaam Top Verzekering. Onzin, vond Topzeker. Top Verzekeringen kan moeilijk bescherming toekomen, aangezien dit een uitsluitend beschrijvende naam is, terwijl de verschillende onderdelen vele malen gebruikt worden in het handelsregister.

De rechter oordeelde donderdag anders. De handelsnamen Topzeker Heiloo en Topzeker Verzekeringen en Hypotheken zijn weliswaar niet geheel gelijkluidend, maar wijken slechts in geringe mate van elkaar af. Ook is de aard van de ondernemingen in ieder geval dezelfde, waardoor verwarring bij het publiek tussen beiden ondernemingen te duchten valt.

Naast de handelsnaam mag dus ook de domeinnaam Topzeker niet langer voor assurantiedoeleinden gebruikt worden. Topzeker krijgt vijf dagen om de site uit de lucht te halen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond