Deel dit artikel
-

Autopsiefoto’s op e-Bay aangeboden

Opnieuw komt veilingsite e-Bay in opspraak in verband met de veiling van oneigenlijke produkten. In dit geval gaat het om de autopsie-foto's van drie vermoorde jongetjes uit Memphis. Naar aanleiding van het incident besluit e-Bay de richtlijnen voor beeldmateriaal nogmaals aan te scherpen.

Het is een bekend probleem voor de veilingsites: het open systeem waarin kopers en verkopers elkaar op het net ontmoeten is zeer gevoelig voor misbruik. De mogelijkheden om racistische of pornografische boodschappen uit het systeem te mijden zijn beperkt. Beveiliging tegen heling is vrijwel onmogelijk.

Michiel van der Meer, algemeen directeur van veilingsite QXL : "We halen zoveel mogelijk vervelende dingen van de site, daarvoor hebben we drie methoden tot onze beschikking. De eerste methode zijn de mensen die we in dienst hebben om te screenen, de webmasters. Daarnaast is er een e-mail adres voor klanten die dingen kunnen doorgeven die niet door de beugel kunnen. Daar kijken we zorgvuldig naar, als het klopt wat ze zeggen worden die items verwijderd. De derde methode is de robot, die op racistische woorden en scheldwoorden selecteert, als het niet conform is met de Nederlandse wetgeving wordt er ingegrepen."

Raymond Lindemans, algemeen directeur Ibazar : "Het zijn afschuwelijke zaken, als iemand iets naars op de site plaats dan wordt dat onmiddellijk van de site gehaald en die leden worden geblokkeerd. Als het gaat om zwaar rascistische uitingen dan wordt zo iemand bij justitie gemeld. Onder werktijd worden alle kavels zorgvuldig gecontroleerd. Maar 's nachts kan er nog wel eens iets tussendoor glippen. Het is moeilijk om met een robot op trefwoorden een effectieve selectie te maken. Bijvoorbeeld: als het woord 'lul' in de robot is ingevoerd en iemand een singeltje van Doe Maar met de naam 'Ik loop mijn lul achterna' wil veilen, dan heb je een probleem. Daarom zul je altijd mensen nodig hebben om de final screening te doen.

Deel dit bericht

2 Reacties

EXACER

Raar dat alleen deze site worden benaderd voor commentaar………temeer daar deze sites beduidend meer moeite hebben met het afweren van ongewenste artikelen. Meerdere malen kom ik niet alleen onethische producten tegen, maar ook overduidelijk gestolen waar. Zelf behoorlijk illegaal en duidelijk gestolen waar. Zelf heb ik sterk de voorkeur voor Veilinghal.nl. Op deze site heb ik dan ook zeer zelden iets onethisch aangetroffen. Wat natuurlijk wel zo is, is dat deze site wel zeer veel nieuwe (B-to-C) producten aanbiedt en dus de kans op dergelijke missers ook stukken kleiner wordt.

Erik Doelen

Als er ook bijna geen producten worden aangeboden is inderdaad het probleem bij Veilinghal binnen een uurtje opgelost…… Groetjes, Erik Doelen 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond