Deel dit artikel
-

Axel Springer koopt Shopalike.nl

Het Duitse uitgeefconcern Axel Springer koopt de visuele zoekmachine Visual Meta. Daarmee verwerft het zich onder meer het eigendom over de shoppingzoekmachine Shopalike.nl in Nederland.

Axel Springer zet een volgende stap in zijn Europese expansie met de gedeeltelijke overname van Visual Meta, een Berlijns technologiebedrijf. Voor een bedrag van, naar verluidt veertig miljoen euro, koopt het concern de meerderheid van de aandelen van het drie jaar oude bedrijf.

Visual Meta, een bedrijf van veertig man, is op de consumentenmarkt in zeven landen actief onder het merk Shopalike. Behalve in Duitsland is het ook actief in Nederland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen.

De acquisitie wordt onderdeel van de Electronic Media Division, afdeling Commerce.

Shopalike is een visueel georiënteerde zoekmachine. Dat houdt in, dat gebruikers kunnen zoeken op trefwoorden als ‘rode schoenen’ of ‘bruine leren tas’. Voor de antwoorden put de zoeker uit het aanbod van dertig webwinkels, waaronder Wehkamp, V&D, Otto, Zalando, Heine Shop en Spartoo. Zij omvatten gezamenlijk een assortiment van zeker 480.000 producten.

Axel Springer is ook eigenaar van onder meer Kaufda, Stepstone en ruim een jaar geleden werd het ook eigenaar van ticketsite Idealo in Nederland, toen het 566 miljoen op tafel legde voor het Franse Seloger.

Foto: National Aids Trust (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond