Deel dit artikel
-

B2C-verkopen in VS stijgen licht

De verkopen via Business to Consumersites in de VS zijn in het afgelopen kwartaal met 1,2 procent gestegen, in verhouding met het laatste kwartaal van 1999. In totaal werd er voor 5,26 miljard dollar verkocht. Ondanks dat de per definitie goed draaiende feestdagen in het vierde kwartaal zitten, valt de stijging toch enigszins tegen.

De cijfers komen van het Census Bureau van het Amerikaanse Department of Commerce. De stijging valt tegen omdat de verkopen nog slechts een fractie vormen van de totale retailverkoop. Het bureau verwacht voor dit kwartaal een verkoopcijfer van 747.8 miljard dollar in de retailsector. Dat betekent dat B2C-sites 0,7 procent voor hun rekening nemen.

De gestegen verkoop staat in ieder geval niet in verhouding met de geïnvesteerde bedragen in B2C-sites. Investeringsbank Goldman Sachs publiceerde onlangs een lijst met Amerikaanse bedrijven die het komende jaar extra kapitaal nodig hebben om te overleven. Op de lijst komen de namen voor van Drugstore.com, eToys, PlanetRx.com, HomeGrocer.com, CDNow, Buy.com, Egghead.com and Fogdog.com.

Cd-winkel CDNow slaagde er enkele weken geleden in om een nieuwe investeerder aan de haak te slaan, maar dat zal waarschijnlijk niet baten. Het verlies is daar inmiddels opgelopen tot boven de 200 miljoen dollar. Als de situatie niet verandert, zal het doek voor CDNow in september vallen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond