Deel dit artikel
-

Ballmer: Bedrijven kunnen Vista overslaan

Het merendeel van de bedrijven overweegt om niet te migreren naar Windows Vista en te wachten op Windows 7. Microsoft-ceo Steve Ballmer vindt dit niet verstandig, maar zegt dat zijn bedrijf daar wel rekening mee houdt.

Microsoft houdt er rekening mee dat bedrijven besturingssysteem Windows Vista overslaan en direct migreren naar opvolger Windows 7. "Als mensen willen wachten, kunnen ze dat zeker doen", aldus ceo Steve Ballmer tijdens de jaarlijkse ITxpo van Gartner in Orlando.

Ballmer werd drie kwartier geïnterviewd door Gartner-analisten Neil MacDonald en David Mitchel Smith. Uit onderzoek van het analistenbureau blijkt dat 61 procent van de bedrijven overweegt om Vista over te slaan. Ballmer denkt dat dit vooral gaat om bedrijven die in een keer een grote hardware-upgrade doorvoeren. Hij verwacht echter dat het grootste deel van de bedrijven jaarlijks een kleine upgrade van de hardware uitvoert.

Testen van applicaties

"Bedrijven kopen regelmatig nieuwe apparatuur. Dat doen ze in verband met nieuwe werknemers of oude apparatuur die niet meer voldoet. En als ik een nieuwe computer zou kopen, dan zou ik zeker Vista gebruiken. Bedrijven die nieuwe computers kopen, kunnen met Windows Vista testen uitvoeren", zegt Ballmer. Hij bedoelt hiermee testen of alle applicaties blijven werken op Vista. De twee Gartner-analisten vinden dit een verstandige keuze. MacDonald: "Als een applicatie op Vista niet werkt, zal deze ook niet werken op Windows 7."

 De Microsoft-ceo noemt Windows 7 beter dan Windows Vista. "Windows 7 is Windows Vista met een strakkere gebruikersinterface en levert betere prestaties."

Ballmer sprak ook over het besturingssysteem na Windows 7. Hij verwacht dat het bedrijf de komende jaren nog verder blijft programmeren op het fundament van Windows NT. "De enige aanpassing die we zouden moeten doen is, is om de software te laten werken met meerdere processorkernen. Maar we kunnen nog genoeg innoveren als we het fundament van NT gebruiken."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond