Deel dit artikel
-

Banen op de tocht bij Endemol

Endemol Nederland brengt voor de tweede keer in korte tijd het personeelsbestand terug. Dit keer met 65 banen. Dat komt neer op een derde van het totale personeel. Het gaat om personeel in vast dienstverband.

In de eerste ronde begin dit jaar verloren 19 werknemers hun baan. Ditmaal wordt het mes rigoureus in het personeelsbestand gezet. De ontslagen gaan door alle lagen van het bedrijf heen en vallen zowel in het productionele als in het ondersteunende deel.

De recessie is een veelgehoorde reden voor reorganisaties, zo ook bij Endemol. "De mediawereldindustrie is aan veranderingen onderhevig. We moeten daarop anticiperen en flexibel zijn. Wanneer je een grote vaste formatie bent, dan kan je niet makkelijk bewegen", aldus een woordvoerder tegen Emerce.

Volgens de woordvoerder is de vraag uit de markt kleiner. "Als je veel mensen in dienst hebt, dan komt er een punt dat je daar niet genoeg werk meer voor hebt." Hij geeft aan dat de markt grillig is en het gedrag van de opdrachtgevers onvoorspelbaar en risicomijdend.

Het is ‘niet de bedoeling’ dat er dit jaar nog meer ontslagen vallen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond