Deel dit artikel
-

BCC vraagt faillissement aan

De bewindvoerders van BCC hebben vanochtend het faillissement van de elektronicaketen aangevraagd. Dat bevestigen verschillende bronnen binnen en rond het bedrijf aan RTL Z. BCC kreeg vorige week al uitstel van betaling.

BCC heeft 58 winkels en een webshop, en telde eind 2021 nog 1350 medewerkers. Het is onduidelijk of de winkels openblijven.

Eerder dit jaar voerde het winkelbedrijf een reorganisatie door, waarbij zo’n 50 banen op het hoofdkantoor werden geschrapt. Ook sloten afgelopen anderhalf jaar enkele vestigingen.

Bewindvoerders Joris Lensink en Thijs Hekman reageerden vanmorgen nog niet op verzoeken om een toelichting. Het is wel de bedoeling dat er een doorstart komt.

Vorige week werd het BCC-distributiecentrum in Almere Buiten nog geblokkeerd door vervoerders. Die gaven aan nog ruim 500.000 euro te krijgen aan het elektronicaketen. Ook maandag volgde een blokkade van het distributiecentrum.

Volgens één van de vervoersbedrijven van BCC, Verhuisdeal24, volgen mogelijk nog nieuwe acties. ‘Wij zijn de reactie aan het afwachten van de bewindvoerder en op basis daarvan besluiten we wat gaan doen’, laat Said Iz van Verhuisdeal24 weten aan Omroep Flevoland.

Eind 2020 nam Mirage Retail Group (MRG), het bedrijf achter Blokker en Intertoys, het zwaar verlieslijdende BCC voor een symbolisch bedrag over van de toenmalige Franse eigenaar FNAC.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond