Deel dit artikel
-

Bedrijf claimt ’s werelds eerste commerciële opvouwbare smartphone

Samsung en LG werken aan vouwbare smartphones, maar een ander bedrijfje Royole Corporation claimt nu al een eerste commerciële opvouwbare smartphone, een combinatie van mobiele telefoon en tablet met een flexibel scherm, de Royole FlexPai.

Het apparaat laat volgens het bedrijf het traditionele concept van een smartphone achter zich en kan opgevouwen of uitgevouwen worden gebruikt.

Uitgevouwen biedt de FlexPai split-screenmodus en multitasking, opgevouwen ondersteuning voor twee schermen met afzonderlijke gelijktijdige werking. De primaire en secundaire schermen kunnen onderling met elkaar communiceren of onafhankelijk van elkaar werken, zonder elkaar te storen. Gebruikers kunnen ook meldingen ontvangen op de zijbalk van het randscherm, die kan worden gebruikt om oproepen, berichten en andere notificaties te beheren die het gebruik van het primaire en secundaire scherm kunnen verstoren.

De FlexPai heeft inmiddels meer dan 200.000 buig-, draai- en spanningstests doorstaan.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 8-serie vlaggenschip SoC. De camera-opstelling bestaat uit een 20-megapixel-telelens en een 16-megapixel groothoeklens die dankzij de dual view-cameramodus kan worden gebruikt voor zowel normale foto-opnamen als het nemen van een selfie. Andere functies zijn ook direct beschikbaar op het apparaat, waaronder uitbreidbare opslag met MicroSD, vingerafdruk-ID, opladen via USB-C, stereoluidsprekers en meer.

Het consumentenmodel zal eerst beschikbaar zijn voor Chinese consumenten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond