Deel dit artikel
-

Een beetje online shopper woont in Utrecht

De meeste onlineshoppers wonen in Utrecht. Dat blijkt uit onderzoek van PostNL. Vorig jaar en het jaar daarvoor mochten Houten en Almere zich nog online shoppers-stad noemen.

Het gemiddeld aantal online aankopen per huishouden, de bereidheid tot winkelen op het web en het aantal bezorgde pakketten bepalen de positie in de ranglijst.

Het is dus niet zo dat de grote steden automatisch de hoogste plekken bekleden, al eindigen Den Haag en Amsterdam wel in de top 5. Maar Rotterdam staat nog altijd vele plaatsen onder Amersfoort en Almere.

Opmerkelijk zijn de plaatsen Eelderwolde (Drenthe) en Hemmen (Gelderland). Eelderwolde telt slechts driehonderd inwoners.

Online Shopstad 2012 – Top 15

Utrecht
Den Haag
Almere
Eindhoven
Amsterdam
Amersfoort
Zoetermeer
Houten (Utrecht)
Leiden
Rotterdam
Eelderwolde (Drenthe)
Haarlem
Breda
Den Bosch
Hemmen (Gelderland)

Deel dit bericht

4 Reacties

Jarno

>> Opmerkelijk zijn de plaatsen Eelderwolde (Drenthe) en Hemmen (Gelderland). Eelderwolde telt slechts 300 inwoners.

Is dit opmerkelijk? Ik zou het juist logisch vinden dat kleine plaatsen hoger in de lijsten staan dan grote. Daar waar een grote stad het over het algemeen wel mogelijk is producten te kopen, ben je in een klein dorp juist veel eerder aangewezen op internet voor je aankopen.

Mack Veenenbos

Bijzondere cijfers! Het lijkt mij Inderdaad ook dat kleine dorpen eerder online bestellen omdat de afstand naar een fysieke winkel te ver is. Maar zijn er ook cijfers bekend van omzet per stad? en om hoeveel online verkopen het gaat? Ik zou ook wel eens graag willen weten wat voor soort produkten men het meest online koopt in Utrecht en andere regio’s. Zijn daar cijfers van?

Sucarsy

Het winkelaanbod in die steden is waarschijnlijk niet interessant genoeg of groot genoeg, waardoor men op internet gaat oriënteren. Doe inspiratie op, op mijn website.

Ewald van der Hoop

Het lijkt mij dat de steden de lijst aanvoeren en niet de dorpen. Ik denk juist dat het vermijden van het drukke centrum in de steden een belangrijke reden is tot online shoppen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond