Deel dit artikel
-

Ben Verwaayen verhuist naar Akamai

Ben Verwaayen, tot voor kort de topman van Alcatel Lucent, wordt bestuurder bij het Amerikaanse Akamai Technologies, bekend van het cloudplatform voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties.

De Nederlander was ooit CEO van BT, en president van PTT Telecom, de voorloper van KPN. Van 2008 tot 2013 was Ben Verwaayen CEO van Alcatel-Lucent. Dat noodlijdende bedrijf kreeg hij niet op de rails. Verwaayen begon zijn baan aldaar met de verkoop van een belang in defensieaannemer Thales. R&D-geld ging van 3G naar 4G. Toch versloeg Huawei Alcatel-Lucent met een compact systeem voor telecomaanbieders dat alle mobiele technieken – 2G, 3G en 4G – samenbracht.

In een verklaring liet Verwaayen eerder dit jaar weten dat het een ‘moeilijk besluit was om te tekenen voor een nieuwe termijn, maar dat nu het moment is voor nieuw leiderschap’.

Verwaayen is Officier in de Orde van Oranje-Nassau en een Honorary Knight of the British Empire (KBE). Hij is tevens drager van de Chevalier de la Légion d’Honneur medaille.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond