Deel dit artikel
-

Bereik online radiocampagnes: 9 procent

Online radiocampagnes bereiken gemiddeld 9 procent van het Nederlandse mediapubliek. Adverteren op internetradio levert 33 procent additioneel bereik op.

Dat blijkt uit onderzoek van MeMo2 in opdracht van OMS en The Media Exchange, waarbij in 2016 de radiocampagnes van meer dan 25 adverteerders zijn onderzocht.

Er is gekeken naar de reclame-effecten op het publiek dat luistert naar internetradio. De onderzoekers leggen daarbij ook verbanden met de traditionele FM-radio. Dit soort onderzoeken is van belang voor The Media Exchange, omdat dat een programmatic exchange levert voor Nederlandse internetradio

Directeur Arthur Hoogendijk van The Media Exchange zei onlangs tegen Emerce dat directies van radiozenders nu gereed staan om goed te investeren in digitalisering. Behalve de omzet verdubbelde ook het aantal adverteerders op zijn digitale handelsplatform.

Het onderzoek (PDF) betreft meer dan 25 individuele FM + online radiocampagnes, gebaseerd op meer dan 25.000 radio GRP’s en 104,5 miljoen campagne-impressies met een verscheidenheid aan branches.

Foto: Jeff Holt (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Niels Bruinsma - Abovo Media

Interessant, wel één correctie! In de inleidende tekst staat dat adverteren op internetradio 33% additioneel bereik oplevert, volgens de bijgeleverde plaatjes is dat niet correct.

Er staat dat 33% van het online bereik additioneel bereik is, als het online bereik dus 9% is dan voegt online ‘slechts’ 3% bereik toe aan de offline campagne. Aan mediaplanners dan de opdracht om te beoordelen wat beter/goedkoper is, een offline zender toevoegen of online radio toevoegen.

Veel zal afhangen van de tarieven die The Media Exchange nu stand alone kan aanbieden, want OMS biedt de inzet niet meer ‘voor weinig’ erbij aan!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond