Deel dit artikel
-

Berichtendienst voor IPTV

TNO heeft een berichtendienst à la MSN Messenger voor IPTV (internettelevisie) ontwikkeld. Gebruikers kunnen niet alleen zien of hun vrienden online zijn, maar ook naar welke zenders ze kijken. Ook kan gezamenlijk televisie worden gekeken.

TNO heeft ConnecTV voorlopig alleen ontwikkeld als onderdeel van het onderzoeksprogramma B@Home, waarin onder meer Philips, Lucent en LogicaCMG participeren, maar demonstreerde de oplossing afgelopen vrijdag al wel op het kabelcongres in Amsterdam.

De buddy list is geheel ontworpen in de stijl van MSN Messenger, het berichtenprogramma van Microsoft. Gebruikers staan niet alleen met elkaar in verbinding, ze kunnen met één druk op de knop elkaar ook attenderen op interessante TV programma's. Daarnaast kunnen, maar dan bijvoorbeeld via tablet pc’s, ook audioconversaties gevoerd worden.

Instant messaging is overigens al onderdeel van de IPTV Edition software die Microsoft aan zijn klanten levert, maar die biedt niet de interactieve mogelijkheden die TNO heeft ontwikkeld.

IPTV wordt wereldwijd in een hoog tempo uitgerold. Naast een elektronische programmagids kan IPTV voor on demand diensten worden gebruikt en ook voor communicatie.

Deutsche Telekom gaat de Microsoft TV IPTV Edition software bijvoorbeeld inzetten voor het IPTV aanbod in vijftig Duitse steden voor het einde van 2007. In Nederland is de software van Microsoft vooralsnog bij geen enkele kabelaar in gebruik, hoewel ook daar inmiddels IPTV oplossingen worden geboden. Ook KPN leunt voor zijn aanstaande IPTV aanbod op eigen ontwikkelde software.

Deel dit bericht

1 Reactie

Eric Schouten

Deze optie zie je ook in Media Center terug, chatten via MSN terwijl je tv kijkt etc. Ik heb eens rondgevraagd mij mede media center gebruikers die ook fervent msn-ers zijn.. maar niemand, inclusief ik, gebruikt deze optie (tot nu toe dan). Ben wel benieuwd naar deze optie van TNO.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond