Deel dit artikel
-

Bestuurders Newconomy-participatie Yooz.com geschorst

Twee bestuurders van Yooz.com zijn per 31 januari geschorst. Dat blijkt uit informatie van de Kamer van Koophandel. Newconomy heeft een belang van 47,8 procent in Yooz.com. Maurice de Hond is commissaris bij Yooz.com, en is door de Raad van Commissarissen van Newconomy gevraagd dat voorlopig te blijven doen.

Yooz is een bedrijf dat trainingen via internet verzorgt. In juli nam het Elsevier Training over. Bij die gelegenheid breidde Newconomy haar belang uit tot 47,8 procent. Commissarissen zijn naast Maurice de Hond ook Leo Povel en Wessel Ganzevoort. De geschorste bestuurders zijn COO Dethmer Drenth en CEO Tjibbe Veenstra. Yooz wil geen commentaar geven. Newconomy-woordvoerder Peerke Anink bevestigt de schorsing, maar kan geen nadere details geven.

Vanochtend publiceerde De Hond een documentatieset rondom zijn schorsing als CEO. Daarin is ook opgenomen een verzoek van de Raad van Commissarissen van Newconomy dd. 24 januari om aan te blijven als commissaris bij Yooz.

Deel dit bericht

1 Reactie

rob troostwijk

Spass beiseite, zoals het duits het zo treffend zegt, maar letterlijk staat er op de pagina's van Newconomy: "De schorsing was noodzakelijk om de weg vrij te maken voor een onderzoek naar de mogelijkheden van een nieuwe strategie en daarop geënte bedrijfsvoering. Newconomy heeft in het kader van haar resultaat 2000 hiervoor de nodige voorzieningen getroffen voor de ontstane situatie".Ik heb deze zin een aantal malen hardop uitgesproken, maar het is mij niet gelukt te begrijpen wat er nu precies staat, anders dan dat er kennelijk een tweetal heren "in de weg staat". Voor de rest staat er niets. Of toch, want waarom zou je anders 'in het kader van haar resultaat voorzieningen moeten treffen"? Kortom, men bedoelt te zeggen: Yooz is ernstig verkouden en dat zou wel eens op een kleine longontsteking uit kunnen draaien. Of misschien ook wel een grote, wie zal het zeggen. Of misschien overlijdt de geneesheer wel eerder dan de patiënt.De gebeurtenissen de afgelopen dagen bij het ineenschrompelende powerhouse (voor wie het engels niet beheerst: krachtcentrale) maken wel duidelijk dat er meer aan de hand moet zijn in deze klucht voor vele heren uitgerust met XXL ego's die hun tijd ver vooruit zijn en zoals dat hoort bij guru's. Maar zoals wij allen weten, voor guru's moet de mens oppassen. Zonder dat je er erg in hebt zit de guru in een, ik noem maar wat, Spijker en de gelovige zit de rest van zijn leven vast aan een oranje teeshirt. Vriendelijke groeten van Rob  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond